angielska wersja

De strona internetowa Back to Normandy (www.backtonormandy.org) bestaat on 16 kwietnia 2018 precies 15 jaar. De voorbereidingen om deze website te starten, begonnen al in juni / juli 2002 na mijn eerste bezoek aan Normandië tijdens de vieringen van D-day (jaarlijks op 6 Juni). Her werd een intensieve periode with vele mooie, ontroerende momenten en ik maakte kennis met de meest indrukwekkende en belangrijkste per de laatste de laatste 100 jaar.  

De kust van Normandië to de plek waar het grootste invasieleger ooit, z behulp van de grootste maritieme vloot ooit, który rozpoczął swoją karierę w Bevrijding van West-Europa. 

Jaarlijks verandert de voormalige 80 km lange frontlinie in een toeristische trekpleister with als hoofdattractie de veteranen die „erbij” zijn geweest. Elke veteraan, herkenbaar aan de trossen medailles op hun borst, lijkt persoonlijk de bevrijding te hebben bezorgd aan het onder Nazibewind zuchtende noordwestelijk deel van Europa. Ze vertellen hun verhaal aan wie het maar horen wil. Maar ze vertellen het vooral ook aan elkaar. Zij die het geluk hadden deze strijd te hebben overleefd. W dankbare herinnering aan hun kameraden die het niet hebben gehaald: „forever young”, zoals ik veteranen vaak hoorde zeggen. 

Deeteranen worden toegejuicht door talloze mannen en vrouwen, verkleed in uniformen en de mode van de veertiger jaren. Zittend op, met veel zorg opgelapte legervoertuigen of eindeloos rondlopend op de voormalige battlegrounds om voor zichzelf de geschiedenis te laten herleven.  

Mijn verbazing bij deze aanblik był groot. Van de Verhalen van de veteranen snapte ik maar weinig. Maar ik luisterde wel zeer geïnteresseerd omdat ik vermoedde dat er toch wel iets belangrijks został udostępniony.

Die interesse sloeg om in een actieve manier om mijn ervaringen vast te leggen en om er van leren wat ik had gezien en gehoord. Dat deed ik door middel van de website www.backtonormandy.org en door middel van het maken van vakantiefilmpjes met bezoeken aan de historische locaties en ontmoetingen met veteranen. Ook mijn eerste composities schreef ik al meteen na de indrukwekkende tochten door de moeilijk begaanbare hedgerows (talloze lapjes grond gescheiden door vrijwel ondoordringbare heggetjes), waar vele soldaten van beide zijden hunden von den denen hunden von den denen hunden.

Mijn honger om te „begrijpen” werd alleen maar groter. De veelheid aan verhalen van veteranen, feiten en halve feiten frustreerde mij diep omdat ik de omvang én samenhang van de gebeurtenissen niet begreep. Sterker nog, niet kón begrijpen door de massaliteit van de Normandy Landings. De talloze boeken en digitale documenten die ik heb, geven slechts een glimp van wat er jest dziełem Normandii i II wojny światowej.

Zoals ik wel vaker z kompleksowymi sytuacjami doe, probe ik dit giga-probleem te doorgronden z behulp van de techniek van de „relationsele database”. Een techniek die feiten dmv zoekmethodes in samenhang (relaties) can ontsluiten, al naar gelang de vraag die wordt gesteld.  

Zo ook hier. Ik ging feiten, halve feiten en verhalen vastleggen in een database die uiteindelijk het hart van Back-to-Normandy zou gaan vormen. Door de opzet en structuur van de database is ik in staat gebleken alle informatie vast te leggen, zodanig, dat ik het te allen tijde kon reprodukcje. Op een manier die ik wel kon bevatten. Het eind is nog niet in zicht, het zal ook nooit gereed komen.

Door het overzichtelijke systeem ging ik verder. Nie wiesz, co to jest Normandië, ale możesz to zrobić w stylu zachodnim w pięcie West-Europa. Met vooral namen en nog eens namen. Vele tienduizenden namen zijn beschreven opdat ze niet vergeten worden. Een spreekwoord zegt: „je bent pas echt dood als je naam niet meer wordt genoemd”. Naast deze benadering moest ik ook gevolg geven aan de gevoelsmatige wpływ van ik miał gezien. Met behulp van mijn muziek.

Er kwamen vele wegen bij elkaar. De geschiedenis van familieleden die hadden geleden onder het Duitse en Japanse juk. De geschiedenis van West-Europa die maar één echt kantelpunt kent. De tijd voor 6 czerwca 1944 en de tijd erna. De dag van het begin van onze vrijheid, bevochten door honderdduizenden strijders uit andere landen dan de onze.

Dit gegeven zou de leidraad worden voor vele tienduizenden publicaties van mijn hand (Op dit moment 139.503 verhalen en 13.824 kategoria, grotendeels een opsomming van legereenheden with hun aktywiteiten die hebben meegedaan. 

Ook mijn muziek kreeg een welhaast onuitputtelijke bron van inspiratie. Deze bezieling leidde ertoe dat ik als (film) Component ging werken with als bekroning de ontmoeting with Dame Vera Lynn in het schrijven van de muzik voor de documentaire Omaha Beach, Honor and Sacrifice die in de USA with een Emmy werd bekroond.

Maar vooral veel voldoening gaf en geeft de website Back-to-Normandy die inmiddels uit alle windstreken (ruim 160 landen and dagelijks honderden bezoekers / duizenden pagina's) jest bezocht en honderden mensen heeft kunnen helpen met het vinden van annordenen. Vragen die vooral betrekking hebben op hun familieleden die hebben meegedaan aan de landingen in Normandië en hun zegetocht tot en de de bevrijding w Mei 1945. 

Een deel van de dankbetuigingen staan ​​hier: https://www.backtonormandy.org/testimonials

Z okazji tych 15 lat nakręciłem 1-godzinny 22-minutowy film składający się z napisanej przeze mnie muzyki i filmowania obrazów z lat XNUMX. i XNUMX. XX wieku.

Sekwencja, fabuła:

 • ·       Uwertura (podsumowanie lądowań w Normandii)
 • ·       Prolog (Życie w Europie Zachodniej, preludium do drugiej wojny światowej)  
 • ·       Mobilizacja
 • ·       Przygotowania do inwazji
 • ·       Een gebed, uitgesproken door Prezydent Franklin D. Roosevelt
 • ·       Rozpocznij van D-day
 • ·       Lądowanie na wybrzeżu Normandii
 • ·       Sytuacja (następstwa) na polu bitwy po wylądowaniu
 • ·       Kontynuacja wojny z niepełnym wyliczeniem „bitew i operacji”
 • ·       Bevrijding van de koncentratiekampen 
 • ·       Koniec wojny
 • ·       Een muziekwerk „No more war Please” z udziałem van de gevolgen van de oorlog en het repatriëren van gevallen soldaten
 • ·       Beelden van mijn bezoeken aan Normandië, de film „The Last Pilgrimage” die ik heb gemaakt ter gelegenheid van het laatste oficjalny bezoek van de Engelse veteranen aan Normandië en London. Daarnaast hoor je de muziek spotkał się z filmem Emmy Bekroonde 
 • ·       Pokój (aftiteling)

Komentarze (0)

Nie ma tu jeszcze żadnych komentarzy

Zostaw swój komentarz

 1. Publikowanie komentarza jako gość.
Załączniki (0 / 3)
Udostępnij swoją lokalizację
Możesz umieścić tutaj swój komentarz do mediów społecznościowych